Kristina Holgersen efter Leonor Christina Skov Albumudgivelse KAPOW GOODBYE (tak & undskyld) 

Musik Kristina Holgersen. Tekster klippet og udformet af Kristina Holgersen på baggrund af Leonora Christina Skovs til erindringsromaner: Den der lever stille og hvis vi ikke taler om det (Politikens Forlag, 2018 & 2021)

Lyt på Spotify https://open.spotify.com/album/6g2LbcMhgNihrKNBre3kYC?si=tx9i7EupRIar3TxQWjOYJg

Køb album vinyl  https://en.imusic.dk/music/0663993910116/kristina-holgersen-2021-kapow-goodbye-tak-undskyld-efter-leonora-christina-skov-lp

Køb album cd:   https://en.imusic.dk/music/0663993910123/kristina-holgersen-2021-kapow-goodbye-tak-undskyld-efter-leonora-christina-skov-cd

Mona Det Var Din By - single ude 16. nov.

Singleudgivelse Mona Det Var Din By

Mona Det Var Din By – lyt på Spotify

Udgivelse af To slags mørke. Kristina Holgersen efter Helle Helle.

Kristina Holgersen har remedieret Helle Helles prosatekster til popsange. I bogen optrykkes de 11 sangtekster sammen med en digital scankode, der giver adgang til musikken. Desuden to inspirationsartikler om Kristina Holgersens remedieringsprojekt.

Køb bogen To slags mørke

Stream og download af albummet To slags mørke

Art Talk + Patti Smith-numre i danske nyoversættelser. Med sine kraftfulde sange og stærke poesi står Patti Smith som et af de helt store ikoner inden for rockmusikken og litteraturen. Lige siden hun i 1975 som åbning på det legendariske album ‘Horses’, der fylder 40 år i år, proklamerede, at Jesus døde for nogens synder, men ikke hendes, har hun været en kompromisløs pionér og rebel med en særlig sans for sprogets magiske kraft. Mennesket har magten - en hyldest til Patti Smith fejrer hendes fascinerende historie og sprogkunst og inviterer publikum derind fra en anderledes vinkel. Hør om hendes liv fra barndommens oprør mod den begrænsende pigerolle over tiden på the ‘Piss Factory’ og 70’ernes New Yorker-kunstscene til i dag, hvor hun i en alder af 68 stadig fylder spillesteder med sin rå og poetiske power. Og oplev samtidig nogle af hendes stærkeste numre i danske nyoversættelser og anderledes fortolkninger. Art talk og oversættelser: Anya Mathilde Poulsen, mangeårig musikjournalist i DR og forfatter til bogen ‘Feminint forstærket’. Musik: Sanger og komponist Kristina Holgersen. Ensemblet: Lydenskab. Elektronisk producer: Søren Lyngsø.

Art Talk + Patti Smith-numre i danske nyoversættelser.

Med sine kraftfulde sange og stærke poesi står Patti Smith som et af de helt store ikoner inden for rockmusikken og litteraturen.
Lige siden hun i 1975 som åbning på det legendariske album ‘Horses’, der fylder 40 år i år, proklamerede, at Jesus døde for nogens synder, men ikke hendes, har hun været en kompromisløs pionér og rebel med en særlig sans for sprogets magiske kraft.

Mennesket har magten – en hyldest til Patti Smith fejrer hendes fascinerende historie og sprogkunst og inviterer publikum derind fra en anderledes vinkel.

Hør om hendes liv fra barndommens oprør mod den begrænsende pigerolle over tiden på the ‘Piss Factory’ og 70’ernes New Yorker-kunstscene til i dag, hvor hun i en alder af 68 stadig fylder spillesteder med sin rå og poetiske power.
Og oplev samtidig nogle af hendes stærkeste numre i danske nyoversættelser og anderledes fortolkninger.

Art talk og oversættelser: Anya Mathilde Poulsen, mangeårig musikjournalist i DR og forfatter til bogen ‘Feminint forstærket’.
Musik: Sanger og komponist Kristina Holgersen. Ensemblet: Lydenskab. Elektronisk producer: Søren Lyngsø.

fb_cover

Udsyngning

Tre musikfilm fra tre steder der lukker i den danske provins: Dalum Papir, Sønderborg Kaserne og Ørting Handelsplads. Udsyngning er en manifesteret fælles erindring og et samtidsbillede. Visuel Kunstner: Signe Klejs. Komponist: Kristina Holgersen. Se musikfilmene her:  http://udsyngning.wordpress.com

Mellemmyldretider6

Mellem Myldretider – teaterkoncert m. ny dansk dramatik af Caroline Cecilie Malling og Anne Grethe Linnet skrevet til Kristina Holgersens sange. Medvirkende: Kristina Holgersen, Thea Vesti Pedersen, Gaia Maria Jørgensen og Jacob Agermose Pedersen. Instruktion og montage: Barbara Simonsen. Godsbanen, Aarhus 2013, Entré Scenen, Aarhus 2008.

artworks-000037545303-go5xvp-t200x200BIGHavn

Med udgangspunkt i nedrivningen og opbygningen af Aarhus Havn udforsker komponisterne Hannah Schneider, Heidi Mortenson, Kristina Holgersen samt videokunstner Signe Klejst forladte bygninger og skabelsesprocessen af en ny havnefront.  DPAs komponiststafet i samarbejde m. Aarhus Festuge.

Video

artworks-000039477400-cdwkj5-t200x200Charlotta Dorothea Biehl (1731-1788)

Moderne musikalsk fortolkning af Charlotta Dorothea Biehls forfatterskab i forbindelse med Århundreds Festival. Medvirkende: Kristina Holgersen, Mik Stegger, KRISHVE.

REJSEN

Komposition af fællesværk mellem rytmisk komponist Kristina Holgersen og klassisk komponist Morten Ladehoff til Ensemble Lydenskab

Video

887396536289.170x170-75Græsklart

Album og koncertturné med forfatter Ursula Andkjær Olsen og komponist Morten Okbo :

iTunes

tusinde planerTusinde Planer – Kristina Holgersen, soloalbumudgivelse:

Anmeldelsescitat:  Tusinde Planer. : ”Kristina er på én gang jordnær, humoristisk og højt flyvende. Kreativiteten er fuldstændig fri af normalitetens snærende bånd. Ingen maskiner, ingen normstyring, kun vanvittigt talent. Det er sjældent, at man i popbunkerne støder ind i så modig og talentfuld en musiker som Kristina Holgersen”.  ***** Signe Bønsvig Wehding, Gaffa

Videoer:

Hvorfor er hun så sur 

Jeg skulker

Lydeksempler

ALBUM NY START MARTS 2019